HABERLER VE ETKİNLİKLER
2214-B - Yurt Dışı Müşterek Doktora Burs Programı (TÜBİTAK)

TÜBİTAK'ın araştırma ve burs programlarından "Yurt Dışı Müşterek Doktora Burs Programı", doktora programına kayıtlı olduğu üniversitenin ortak doktora protokolü imzaladığı yurt dışındaki üniversiteye eğitim/araştırma amaçlı gidecek doktora öğrencisi adayların başvurabileceği bir programdır.

 

 

Yurt Dışı Müşterek Doktora Burs Programı’na, doktora programına kayıtlı olduğu üniversitenin ortak doktora protokolü imzaladığı yurt dışındaki üniversiteye eğitim/araştırma amaçlı gidecek doktora öğrencisi adaylar başvurabilir.

Gidilecek Üniversitenin BİDEB Değerlendirme ve Destekleme Kurulu tarafından belirlenen başvuru yılı itibarıyla güncel olan uluslararası üniversite sıralama genel listelerinden herhangi birinde yer alması gerekir.

Belirlenen listeler şunlardır:

Diğer Başvuru Koşulları:

  1. T.C. vatandaşı olmak
  2. Üniversitelerimizden birinde bir doktora programına kayıtlı olmak
  3. Gidilecek Üniversite ile Türkiye’deki Üniversite arasında Ortak Doktora Protokolü imzalanmış olması (Akademik İş Birliği protokolleri kapsam dışıdır.)
  4. TÜBİTAK Yurt Dışı Araştırma Burs Programından (2214/A ve 2214/B Programları) yararlanmamış olmak
  5. YÖK veya diğer kamu kurumlarının Yurt Dışı Araştırma Burslarının herhangi birinden son 3 yıl içinde toplamda 12 ay ve daha fazla süreyle yararlanmamış olmak

TÜBİTAK Başkanlık Birimlerinde görev yapanlar bu programa başvuramazlar.

Detaylı bilgi için tıklayınız.