Yıldız Teknik Üniversitesi Dünya Sıralamasında ilk 100'de

ODTÜ URAP tarafından dünya bilim alanı sıralamalarında Türk Üniversitelerinin durumunu gösteren rapor yayımlandı. Rapora göre Yıldız Teknik Üniversitesi Dünya alan sıralamalarında ilk 100'e giren 8 üniversitemizden birisi oldu.

USNEWS and World Report, QS, THE, Leiden (CWTS), RUR, ARWU, NTU ve ODTÜ Enformatik Enstitüsü URAP sıralama listeleri baz alınarak yayımlanan bu raporda dünya alan sıralaması yapan 8 kurumun 2018 yılındaki alan sıralamalarına girebilen üniversitelerin durumu topluca sunulup üniversitelerin hangi alan sıralamasına girebildiği ve dünyada kaçıncı oldukları aktarıldı.

Üniversitelerin en güçlü oldukları ve gelişmeye açık olan alanlarını görebilmeleri için raporda alan sıralaması yapan tüm sıralama kurumlarına yer verildi. Belirtilen raporda Yıldız Teknik Üniversitesi 26 alanda dünya alan sıralamalarında yerini aldı.